Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

torsdag 13 november 2014

Svalans månadsbrev


skolans namn

(Oktober) (2014)

Händer på Svalan just nu

Hej!
Vi har nu målat i regnbågens alla färger, även indigo som barnen upptäckte att den sjunde färgen hette. Vi har sett katten i Hatten vet allt om ditten och datten som jagar regnabågar. Det var roligt för barnen fick höra flera nya ord, kulör, indigo, violett. Vi märker att flera av barnen har tagit till sig orden och använder dem när vi skapar.

Vi har haft studenterna, Jessika Erika och nu Marilu. Marilu går 5:e terminen och ska vara hos oss i tre veckor.

Gruppfotografering har vi 27/11 och eftermiddagarna 27-28/11 finns det möjlighet att ta enskilda bilder, som vanligt är det ni föräldrar som ordnar med detta själva. Det kommer finnas en lista i trapphuset där ni får boka en tid.  

7-8/1 har vi planeringsdagar, då hela personallaget bland annat ska uppdatera vår kunskap i Hjärt-och Lungräddning.

Kläder

Det är väldigt varierat väder just nu så era barn behöver ha en stor garderob här. Allt från varma/tunna tröjor, mössor, vantar, galonbyxor och överdragsbyxor. Tänk på att de kanske behöver ombyte på förmidagen och något annat på eftermiddagen.  De flesta barn behöver ha varmare kläder nu, mössa och vantar är skönt när vinden är kall. För er som funderar på att köpa nya vinterskor vill vi påminna om att barnen behöver kunna sätta på sig och stänga skorna själva.

Telefonnummer
Vårt telefonnummer till Svalan är 011-15 25 18 men innan klockan 8:00 och efter 16:00 nå ni oss säkrast på 011-15 25 12 som är öppnings- och stängsavdelningens nummer.

Utflykter

På kvällen 8/12 har vi fått möjlighet att åka till tomten i Kolmårdsskogen. Vi träffas där kl.17.30. Vi har gjort detta tidigare och det har varit mycket uppskattat. Det finns möjlighet till grillning. Prata gärna med varandra så att vi kan hjälpas åt så att så många som möjligt kan ta sig ut dit.


Miljöspanaruppdraget

Vårt projekt är väldigt engagerande för barnen just nu och vi känner att vi inte hinner med Miljöspanaruppdraget om Toaletten denna gång. Vi vill dock påminna om att de fem miljömärken som barnen ska spana efter hemma behövs för att barnen ska kunna bli Miljöspanarcertifierade.

Lucia

Luciafirande har vi måndagen den 15/12 tillsammans med Lärkan. Vi samlas på avdelningen 6:45, färgigklädda för att kunna lussa kl. 7:00 i Rörelserummet. Efteråt är alla föräldrar välkomna att med medhavd frukostkorg att äta tillsammans på avdelningen. För de barn vars föräldrar inte kan närvara kommer det att finnas frukost som vi personal ordnar.Väl mött, Annelie, Linda och Suada

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar