Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

onsdag 25 februari 2015

Inspirerande miljöer på Svalan

På Svalan har vi denna vecka tänkt till kring våra miljöer på avdelningen. Med hjälpa av olika vråer och inspirerande material vill vi skapa  miljöer som inbjuder till lärande och utforskande. Mattehörnan är har vi just nu kommit igång med.  Vi kommer att utveckla en teknik/ naturhörna samt utveckla vår läs och flanohörna. Kom gärna med förslag!

Barnen skapar och tecknar väldigt fritt. Vi ser en mycket mönster, färger, fjärilar och konturer i det fria skapandet. Barnen dokumenterar och sätter upp sin alster på egen hand. Vi erbjuder också skissande i byggrummet för att barnen ska få möjlighet att tänka till kring sitt bygge samt samt få hjälp att återskapa det. 

Dokumentationen har en stor betydelse för både oss och barnen. Vi lyfter därför fram barnens alster och dokumenterar nu mer fortlöpande för att inspirera och skapa nya tankebanor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar