Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

onsdag 25 februari 2015

Måsen Nytt, mars

Hej!
Här kommer lite info om vad som har hänt och vad händer hos oss under mars månad.
Vi fortsätter vårt flaggprojekt, och jobbar vidare med mönster. I veckan åkte vi ner på stan o tittade efter mönster, det fanns mönster överallt. Barnen kommer gärna och visar alla mönster de hittar på kläder och saker. De ritar/målar mönster och vi utforskar olika sätt att göra mönster på. Med hjälp av toarullar, gafflar, skedar, makaroner, ris och pärlor.             Vi kommer att göra potatis/ äpple tryck under nästa vecka.

På onsdagen hade vi leksaksdag o barnen fick ta med en leksak var. Vi delade in oss i tre grupper och diskuterade olika-lika. Det blev många spännande tankar om både mönster, pojk- flickleksaker, vad som är coolt och häftigt. 
-Man behöver inte vara vacker för att vara snygg, för om man är häftig så är man snygg!
-Både pojkar och flickor kan faktiskt leka med dockor och ha smink.
- Men pojkar kan inte ha klänning o strumpbyxor.
- Vi kan inte leka med dockor.
- Min docka har mönster på kläningen
- Det är kul att få titta på allas saker.
- Pojkar kan inte klä sig snyggt men dom kan ha slips.

Vi ber alla barn ta med ett litet tygstycke till Måsen. Det kan vara ett gammalt favorit plagg, en avlagd gosefilt eller någoting annat som barnen tycker om. Tillsammans gör vi en mönstertavla som i sin tur stärker vår sammanhållning och VI känsla. Behöver max vara ett tygstycke på 10 * 10 cm.

Mvh Måsenfröknarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar