Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 13 februari 2015

Svalans månadsbrev, februari

Hej!

Hoppas att ni har hittat in till bloggen (villaekensforskola.blogspot.se)och att ni använder den får att få intressanta samtal med era barn om det spännande projektet som vi har.

Vi har påbörjat ett stort delprojekt med regnbågsskapande. Vi gipsar, målar och har tänkt limma. Ni får gärna leta efter små enfärgade saker i regnbågens färger, är ni osäkra på vilka färger som ska vara med så passa på att fråga era barn. Det behöver vara ganska små saker, exempelvis knappar, korkar, tygbitar eller presentpapper. Hittar ni någon indigofärgad så är det mycket tacksamt.Med konturerna har vi nu börjat rita mandalas (som ni kan se här på bloggen) det ligger mycket tankekraft, finmotorik och matematiska funderingar kring varje skapelse. Passa på att fråga barnen om varför varje fält är i vilken färg. Det är avancerade mönster som barnen arbetar med och vi kommer att avancera än mer, både i pappersform och med andra material.Vi fortsätter med ljuset och färg och dess samspel. Efter lovet kommer vi ha experiment kring detta. 

Barnen funderar över hur det känns i ögat när vi går ut och vilka färger som vi kan se i mörker respektive ljus.

Vi vill påminna om att det är säkrast att få tag på oss på Svalans telefon. 011-152518,kl. 8-16, innan och efter är det säkrare att få tag på personal på Lärkans telefon, 011-152512.

Ni som har barn kvar 16-16:30 kommer få hämta era barn antingen på Svalan eller Måsen. De barn som går längre går direkt ner till Lärkan kl. 16. På tavlan utanför oss, mittemot Måsen, står det vart vi är och vilka barn som är kvar på ovanvåningen.

Vi har planerat in en föräldraträff för Svalans föräldrar, 1/6 kl 15-17. Ni kommer att få ta del av projektet dels en utställning och dels får ni testa några av de experiment och aktiviteter som barnen har fått göra under projektets gång. Alla har med sig egen matkorg så vi kan äta och ha trevligt tillsammans. Det är långt kvar men vi tror att det kommer bli en kanoneftermiddag och hoppas att så många som möjligt kan komma!Med vänliga hälsningar, Suada, Annelie och Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar