Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

onsdag 18 mars 2015

Lärkans månadsbrev mars 2015

Under månaden som gått har vi i vårt musikprojekt utforskat mycket färger vid vårt staffli. För en del av barnen var det första mötet med pensel och färg, de har utforskat hur penseln känns, hur färgen känns och vad som sker om man tar i färgen med sina händer... Vi har målat med blått, vitt och lite gult under tiden som barnen har lyssnat på vattenljud, vågor samt visor om vatten. Det har varit stor koncentration, full aktivitet och barnen har utforskat och målat med yviga rörelser...

I vår byggvrå har vi tillfört nya små plåtburkar som har väckt stort intresse, barnen har upptäckt att burkarna kan användas på många olika vis. De har skapat egna maraccas genom att lägga olika sorters material i burkarna och skakat. Burkarna förvandlades också till trummor när de slog på dem med trästavar. Att ta på och av locken har varit en bra utmaning för finmotoriken, de har också rullat burkar samt skapat torn. Även vanliga pappkartonger och klossar förvandlades till en trapp där de turades om att gå, hålla balansen och klättra.

Nu när våren är här leker vi mycket på vår gård. I vårt musikprojekt kommer vi att börja lyssna efter olika utomhusljud.

Ha en skön vår! 

Med vänlig hälsning, Annelie, Susanne och Mimmi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar