Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 24 april 2015

Duvans månadsbrev!


På måndag kommer poolen och är tillsammans med Duvans barn. 
Vecka 19 och 20 kommer vår härliga student Johanna tillbaka.

Vecka 20 på torsdagen är det Kristi himmelsfärdsdagen och det är stängt på förskolan. Säg gärna till oss om ni tänkt vara lediga klämfredagen.

Vecka 21 kommer Carolines son att ha praktik här hos oss.  På torsdagen samma vecka är förskolans dag som vi tillsammans i huset firar på gården med olika aktiviteter.

Vi håller på att planera in en dag för avslutning med projektet. Mer info kommer upp i tamburen.

Nu under maj kommer vi börja med utvecklingssamtalen, vi kommer att sätta upp en lapp i tamburen där ni själva får sätta upp er på den tid som passar er bäst. 

Vi har fått lite funderingar från vissa föräldrar angående passande kläder för utevistelse. Eftersom vädret är väldigt skiftande nu så kan det vara bra med lite olika kläder. T.ex lager på lager, tunn jacka/överdragsbyxor och en tjockare tröja att ha under. Solen är stark nu så smörj gärna era barn på morgonen, ställer ni en solskyddsfaktor på barnets hylla smörjer vi på em. när vi går ut.

Vi har utforskat siffror på olika sätt denna vecka. Bla på vårat populära ljusbord.
Vårt projekt tar nu en vändning tillbaka till tyngdkraft genom att i vatten se vad som flyter/sjunker.

Nu njuter vi i solen tillsammans med era barn och önskar er en trevlig helg.
// Caroline, Madde och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar