Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 17 april 2015

Svalans föräldrabrev

Hej!

Vad händer på Svalan:

Vi har kommit långt med vårt projekt. Barnen har skapat regnbågar i gips som de har målat och använd saltdeg för att få moln på. Ni får gärna leta efter små enfärgade saker i regnbågens färger, är ni osäkra på vilka färger som ska vara med så passa på att fråga era barn. Det behöver vara ganska små saker, exempelvis knappar, korkar, tygbitar eller presentpapper. Hittar ni någon indigofärgad så är det mycket tacksamt. Det hela ska limmas upp på regnbågarna för att få lite mer dimension på dem.

Vi ritar och målar mandala (som ni kan se här på bloggen) det ligger mycket tankekraft, finmotorik och matematiska funderingar kring varje skapelse. Barnen har visat att de förstår olika mönster och att de skiljer på färgerna. De har också själva upplevt skillnaden mellan olika bakgrunder i samband med sin mandala. Det är roligt att höra dem prata om sina olika alster och hur bakgrundfärgen påverkar effekten av bilden.


Barnen har experimenterat med sina ögon. Hur känns det i ögat när vi går ut i solen och vad händer med ögat/ansiktet?  Blir det någon skillnad när vi går ner i mörkret i källaren?

Vi har gjort två besök på Akvarievalvet och har ett till planerat. Tanken är att alla barnens ska få möjlighet att åka dit i mindre grupp för att ha större möjlighet att fundera mer kring ögon och hur de kan skilja sig åt mellan olika fiskar och olika arter i stort.Viktiga datum:

Måndagen den 1/6 kl 15-17 har vi projektavslutning tillsammans med er föräldrar.  Vi bjuder in er till en guidning, som era egna barn står för. De kommer att få i uppdrag att visa er vad vi gjort under året och berätta om hur de själva tänkt kring det. Efter guidningen har vi en gemensam picknick med medhavd picknickkorg. Vi kommer även ha en stor sångsamling med Poolgruppen. Det var väldigt lyckat förra året så vi hoppas att det blir lika roligt i år.

Onsdagen den 3/6 åker vi till Linköping och besöker Fenomenmagasinet och Valla. Eftersom vi vet så mycket om synen och ljuset nu så ska vi få se lite fler avancerade experiment kring dessa fenomen. Det blir en heldagsutflykt och vi åker runt 8 och är tillbaka vid 16-snåret. Barnen har med sig matsäck och för de som behöver något extraombyte. Mer information kommer närmare.

Övrigt:

Under en period har ni som har barn kvar 16-16:30 fått hämta era barn antingen på Svalan eller Måsen. De barn som gått längre har gått direkt ner till Lärkan kl. 16. På tavlan utanför oss, mittemot Måsen, har det stått vilka barn som är kvar på ovanvåningen. Vi hoppas att ni tycker att detta har fungerat bra.

Utvecklingssamtal är på gång, mer information kommer från respektive ansvarspedagog.


Med vänliga hälsningar, Suada, Annelie och Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar