Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

tisdag 12 maj 2015

Lärkans månadsbrev maj

Hej alla föräldrar!

Vi vill först tacka er för igår! Tack ni som kom och var med på vår projektavslutning! Vilka härliga barn ni har! 

Vi har fortsatt vårt musikprojekt genom att vi har börjat utforska och upptäcka ballonger i olika storlekar, och dessa var fyllda med olika saker. Vi kunde se att de genomskinliga ballongerna som var fylldes med bland annat pärlor, ris och  "plupparvar väldigt spännande att upptäcka. Hur rullade de olika sakerna runt? Gick det snabbt eller sakta? Hur lät de olika ballongerna? Fen som var fylld med ris tyckte barnen lät som regn. Vi har utforskat mycket tillsammans!

Nu när vi börjar vara ute mera, så är det bra att ni ser till att barnen har "utebyxor"/ "innebyxor", så de inte behöver ha samma på sig. Solen börjar så sakteliga värma oss, och vi vill att era barn ska smörjas med solkräm, var vänliga ta med er eget så smörjer vi dem när vi ska gå ut.

Vi kommer att flytta ut vår verksamhet mer och mer, ju varmare det blir. Vi kommer att ha samling, musikprojekt och kanske även mellis utomhus. Trots att vi hade avslutning på vårt projekt, kommer vi att fortsätta fram till sommaren med att utforska olika ljud, framförallt då utomhus. Vi kommer att göra egna ljud, lyssna på de naturljud som redan finns och kanske traskar vi iväg till skogen och på andra promenader, för att se om det finns annorlunda ljud dit vi går, gentemot här på gården.

Ha det bra!

Med vänlig hälsning, Mimmi, Annelie och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar