Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

tisdag 19 maj 2015

Svalan

Hej!

Vi har jobbat massor med det sista inom Regnbågsprojektet, barnen har lärt sig om människans öga och hur djurs ögon kan skilja sig.


Barnen har själva valt olika djur som de har studerat mer detaljerat. Här ser vi ett kattöga där barnet har tänkt på alla våra fokus-ord i uppgiften; konturer, pupill, färg/nyans. 

I mindre grupper har barnen fått delge varandra vad dem lärt sig och vad de fortfarande funderar på. Ett barn berättade att hon lärt sig att "i pannan finns 'kärnan' men jag vet inte vad den gör" andra pratar mycket om tappar som vi har men inte ugglor. Barnen har förstått att det är hjärnan som gör att vi ser det vi ser. 

Vi håller på att avsluta projektet och planera vår projektavslutning den 1/6 klockan 15-17. Barnen förbereder olika stationer för er föräldrar. Under eftermiddagen blir de era guider och kommer att visa er vad vi har jobbat med under året. Klockan 16 har vi sångsamling med pool-gruppen och efter det finns möjlighet att äta er medhavda picknick-korg. Vi har beställt fint väder men om vädret inte är med oss får vi trängas inne på avdelningen. Oavsett så hoppas vi att ni alla har möjlighet att vara med så att barnen kan visa vad de har lärt sig. 

Vi har heldagsutflykt till Fenomenmagasinet och Valla onsdagen den 3/6. Vi samlas på Svalan klockan 8:00, med kläder efter väder och matsäck i sina ryggsäckar. Vi är tillbaka i Norrköping 15:42 så dem som vill och kan får gärna hämta sitt barn vid resecentrum. OBS! Viktigt att vi vet om detta innan eftersom tiden mellan tåget och spårvagnen kan vara kort. Barnen behöver ha både lunch och lite mellis med sig. Fråga gärna om ni undrar över något.

Vi ses,

Linda, Suada och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar