Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

tisdag 9 juni 2015

Lärkans månadsbrev juni

Hej alla föräldrar!

Sommaren är här så vi är ute på gården,vi leker och utforskar så mycket som det går. Vi tar med oss frukt/sångkort/gitarr ut och har sångsamling på en filt i gräset. Ute tycker barnen om att cykla, gräva i sanden och att sparka boll.

I vårt musikprojekt har vi utomhus lyssnat på fågelkvitter, brummande traktorer,gräsklippare och bilar, skällande hundar och skramlande godståg... Vi har också uppmärksammat att burkar som kommer emot varandra låter på ett visst sätt. Slår man med en pinne på burken låter det annorlunda.

Förskolans dag firande vi tillsammans ute på vår gård. Varje avdelning erbjöd en aktivitet från deras projekt. Vi hade med oss rytminstrument ut och bildade en härlig orkester. Barnen kunde måla flaggor, utforska vad som flyter och vad som sjunker i vatten samt utforska olika smaker t.ex. frukt och popcorn.

Just nu inskolar vi våra äldsta barn på Måsen och Svalan, de får möjlighet att lära känna sina nya pedagoger samt bekanta sig med sin nya avdelning och dess lärmiljöer.
Inför midsommar så kommer vi nu att börja öva på att dansa ringlekar och sjunga de traditionella sånger som hör till. 

                    Vi tackar för det gångna året och önskar alla en trevlig sommar!

                                Med vänlig hälsning, Annelie, Susanne och Mimmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar