Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

onsdag 2 september 2015

Lärkan v.35

Vårt nya projekt är under det närmaste året "ljus". Vi har börjat lysa med ficklampor för att undersöka hur det lyser utanför och inne i vår koja , på oss själva och på våra kläder. 

Det är mycket spännande!

Vi har en liten fråga till er föräldrar... Är det möjligen någon som har ett gammalt cykelhjul som ligger hemma och skräpar? Vi skulle isåfall jättegärna vilja ha det! 

Månadsbrev från Lärkan:
Hej alla föräldrar!
Välkomna till ett nytt läsår på Lärkan, vi ser fram emot ett lärorikt och roligt år tillsammans med er och era barn.

Under det här året kommer hela Villa Ekens förskola arbeta med ljusprojekt. Just nu observerar vi vad barnen är intresserade av och vilka områden som verkar mest spännande. Vi försöker introducera ljusprojektet genom att låta ljudbordet vara tillgängligt med olika geometriska former. Vi har också skapat en mörk tunnel där barnen kryper igenom, samt bygger koja. Några barn har tagit med en ficklampa in i tunneln och påbörjat utforska ljuskäglan. Barnen trycker gärna på lampknappar och släcker/ tänder lampor.

Vi vill påminna alla om att ta del av vår blogg där vi lägger upp viktig information, samt dokumentation från vår verksamhet. Månadsbrevet kommer att finnas här på bloggen, men det kommer även att finnas ett papper att läsa uppsatt på vår dörr. From nästa månad delar vi inte längre ut pappersexemplar till alla.
Ha det bra!
Med vänlig hälsning, Annelie, Susanne och Mimmi 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar