Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 16 oktober 2015

Måsen V.42

Hejsan på er.
Vi vill börja med att tacka de föräldrar som kom till föräldramötet.
Det var många intressanta samtal kring kränkning i förskolan och vi delade alla med oss av våra åsikter.

Då vi haft en hel del sjukdomar i huset under veckan , har vi inte kunnat fullfölja allt vi skrev in i kalendern. Trots det, har vi hunnit med en hel del roligheter! 

Skugg temat förföljde oss även denna vecka. 
Många av barnen har målat av skuggan av ett foto,som vi sedan pyntat väggen med. Genom samtal med barnen kom vi fram till att skuggorna inte kunde ha ögon eller mun, eftersom det inte syns. Det är roligt att se hur barnen själva upptäcker detta! Häxan agda (spelad av studenten Ida) kom återigen på besök, och berättade sagan om Katten, Lejonet & Musen. Ida utvecklade sagan genom att bjuda in barnen i sagan, vilket var väldigt uppskattat av barnen. Häxan är väldigt populär och nästan alla ville ge häxan en kram. 


Eftersom barnen visade ett intresse för saga, gjorde Ida ännu en saga med barnen. Tillsammans dramatiserade vi sången törnrosa. Barnen fick vara med att sjunga och gå i ring. Barnen turades om att vara den onda feen, prinsessan och prinsen. Detta blev jätte uppskattat av barnen, som ville göra det flera gånger! (Tyvärr hade Ida inte möjlighet att ta ett kort samtidigt).

Trevlig helg alla föräldrar och barn önskar vi på Måsen!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar