Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 13 november 2015

Svalan, v 46

Hej alla föräldrar och blå ljuset!

Vi har denna vecka utforskat och tittat närmare på det magiska blå ljuset. Vi förstorade riset många gånger och gjorde nya häftiga upptäckter. När vi förstorade riset så såg det ut som fotspår. Vi såg bruna och ljusblå fläckar som vi inte sett förut. Vad kan det vara?! Barnen tror att det kanske kan vara smuts. Vi har även fått rita av det förstorade riset. En del barn har tittat närmare på bland annat blått silkespapper med mikroskop och sett nya upptäckter. 

"Det ser ut som hårstrån!"

"Man ser att det är sönder!" 

"Det ser ut som fotspår!"

Barnen har sett regnbågen som har varit på besök. Barnen var väldigt uppspelta och glada över att äntligen få träffa en riktig regnbåge. 

"Jag tror att det blå ljuset och regnbågen är kompisar!" 

"Vi ska rita en regnbåge till det blå ljuset!"

Vi har också gjort ljuslyktor och pratat om barns rättigheter i världen. Fredagen den 20/11 kl 17:45 kan ni som föräldrar ta med era barn till manifestationen för Barnkonventionen på Tyska torget där ni kommer att möta massor av  glödande lyktor i vintermörkret.


Med vänliga hälsningar personalen på Svalan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar