Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

torsdag 21 januari 2016

Svalan v.3

Hej alla nyfikna läsare!
Vi har upptäckt spännande spår som blå ljuset lämnat efter sig mellan avdelningarna Svalan och Måsen.  Barnen är fulla av nyfikenhet och spännande funderingar. Denna gången ser spåren olika ut både i form och storlek.  Vi har tillsammans tittat närmare på spåren och barnen är fulla av tankar och hypoteser kring dessa spår.


Barnen har varit väldigt uppmärksamma på spår i snön och vi har varit på en spårpromenad för att titta på vad det finns för olika spår i snön. Vi har också hittat ett blått fynd på gården som vi tagit in och undersökt både med händer, munnen, näsan, förstoringsglas, ficklampor och mikroskåpägg. Vi har upptäckt många spännande och mystiska saker med vårt blå fynd. Vi funderare vidare kring det mystiska fyndet.

För att försöka förstå mer vem vår blå mystiska vän är så har barnen fått svara på frågor om ljus i mindre grupp. Vi har kommit fått många bra tankar att forska vidare kring.
Trevlig helg önskar barn och personal på SvalanInga kommentarer:

Skicka en kommentar