Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 29 januari 2016

Svalan v.4

Hej!

Äventyret och spänningen kring de blå spåren fortsätter här på Svalan. Barnen har tittat närmare på vad det finns för olika spår i våra böcker som vi lånat.  Vi har sett att det finns olika former och storlekar på spår samt att ett djurs spår kan se olika ut fram och bak. Vi har lekt gissa djuret där barnen i leken har fått beskriva ett djur som de tänker på, de har också gissa på hur spåret till djuret ser ut. Vi har använt vår lärplatta för att titta närmare på de olika spåren i form av olika videoklipp.

" Titta på elefantens stora fotspår dem är runda, och jättestora kanske som tre våra spår"

Vi har förvarat vårt blå isfynd och gjort ett återbesök med mikroskopägget för att denna gång göra nya upptäckter. Barnen sprudlade av spänning när de denna gång upptäckte mystiska spår i fyndet som vi tidigare inte sett. Nu har nya tankar och hypoteser spridit sig i gruppen.

"Det är blå ljuset! Den har kommit in där och kanske fryst"

"Blå ljuset har åkt skridskor här och släppt blå färg efter sig"

"Blå ljuset är alla färger i hela världen"

"Det är som glitter och guld och jag ser också pinnar"

" Det simmar något där inne det kan man se"

Barnen har också i skapandet använt sig av hushållsrullar och gjort egna teaterföreställningar. Alla är välkomna.

Trevlig helg önskar personalen och barnen på Svalan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar