Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 8 april 2016

Svalan v.14

Hej alla glada bloggläsare! 

Denna vecka har vi fortsatt att inreda vår ljuskub och hunnit att spendera lite tid i den. Vi har undersökt olika material och lyst med ficklampan på bl.a. pärlmönster. Barnen har upptäckt att det när de lyst med ficklampan och sedan stängt av den så lyste det grönt.

Ljuskub i stavmagneter

Vi har också introducerat vår experimentlåda som innehåller en ficklammpa samt olika material att undersöka. Barnen ser kopplingar mellan material och ljus samt de är nyfikna att hitta nya spännande saker att lysa på i våra miljöer.Vad är det för färg på ljuset igentligen? Hur påverkas materialet vi lyser på av ficklampan?

VI har också undersökt ljusets spridning barnen har många spännande teorier kring vad som händer med ljuset samt varför ljuset blir större? Hur ritar vi ljusets spridning? 

Barnen har många spännande fanatsier, teorier och hypotes som vi fångar upp i våra samtal och i görandet. Kom gärna in och titta och se vad barnen skapat.

Med vänliga hälsningar från oss alla på Svalan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar