Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 21 oktober 2016

Lärkan v.42

Nu är hösten här! Alla vackra löv har börjat ramla ner och vissa dagar är det lite regnigt och ruskigt.
Men under veckan så passade vi på att ta ut projektet och undersöka vattenpölarna. Några samlade vatten från stuprännorna genom att sätta en hink under medans några satte sig i vattenpölarna. Vatten i alla dess former är jättekul och intressant.
Vi vill som medforskande pedagoger inspirera barnen i deras utforskande så att nyfikenhet, tankar och funderingar hålls vid liv. Som ett led i det så har vi tagit fasta på barnens egna fascinationer kring fiskar och hajar i vattnet och har nu introducerat vår projektor. 
Den öppnar upp en helt ny värld för oss alla när vi på "nära" håll kan med fascination se hur fiskar ser ut och rör sig i vattnet. Nästan så att man kan känna på dom när man är inuti kuben.

"Barnen skall få stimulans och vägledning av vuxna för att genom sin egna aktivitet öka sin kompetens och utveckla nya kunskaper och insikter." Lpfö98


"Förskolan skall sträva efter att inspirera barnen att utforska omvärlden" Lpfö98


Hälsningar små som stora Lärkor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar