Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 25 november 2016

Lärkan v 46-47

Vi har tankar om att tillsammans med barnen bygga upp ett akvarium. Vi pratar därför om vad fiskarna behöver för att trivas, barnens kommentarer är att fiskarna behöver ett hem och en dörr. Därefter tittade vi tillsammans på bilder av riktiga akvarium på datorn. Barnen fick vara med och bestämma hur vi skulle inreda. Till en början valde de rött ris till bottenmaterial.Vi valde att stanna kvar i hur ett akvarium ser ut och tittade på fler bilder vid flera tillfällen. Nu har barnen istället valt att de ska få ha små stenar i botten. Vi kommer fortsätta att studera vad mer som finns hos fiskarna i akvarierna och kommer fortsätta inreda fiskarnas "hem".


Det här är den fisk som just nu huserar i vårt akvarium. Barnen ska få komma överens om vad vi ska döpa denna lilla fisk till.


Mvh Lärkorna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar