Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

torsdag 19 januari 2017

Svalan v 3

Hej glada läsare!

I tisdags åkte vi på till Holmens pappersmuseum. Många barn tyckte spårvagnen var väldigt spännande och de småpratade med de andra passagerna. Väl framme på Kungsgatan upptäckte de även roliga skyltfönster. Det var så intressant att vi fick skynda oss på sista biten. 

Väl på plats fick vi höra och se hur papper tillverkades för länge sedan, innan de började använda träd. Fråga gärna era barn om vad behövdes.


Vi fick också veta att papperstillverkning kräver väldigt mycket vatten. Bara i det första blöta stadiet går det åt 2 kg bomullsfibrer och 70 liter vatten. I nästa steg ännu mer. Vi ska undersöka hur mycket 70 liter egentligen är. 


Vi såg på när pappersmassan, "mjölken" gjordes till papper som hängdes upp på tork. Det krävdes en sil och en ram. 


Dessutom fick vi känna på skillnaden mellan skrovligt papper och slätt papper. För att få det slätt och skrivbart behövdes en press. 


På några av papperna syntes den här symbolen. Vad var det för något?

Vi fick många tankar och funderingar att fortsätta jobba med. 

Trevlig helg önskar alla SvalorInga kommentarer:

Skicka en kommentar