Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 3 februari 2017

Duvan v. 5

Vi har under veckan fortsatt med vårt projekt hållbar framtid, genom att tillsammans med barnen   plocka naturmaterial från gården, som vi sedan tagit in för att känna, smaka :-) och måla på. De första gångerna använde vi oss av små penslar och vatten för att måla, främst på stenar i olika storlekar för att upptäcka tillsammans, hur och om vattnet försvann eller "stannade kvar" på stenarna... Barnen visade stort intresse för både stenar och målandet och tyckte det var både spännande och kul att utforska detta tillsammans! Vi kommer att fortsätta med att möta olika naturmaterial och målande i vårt projekt. Om det mot förmodan är någon av er vårdnadshavare som har ex klinkers eller kakelbitar som bara ligger, så får ni gärna ta med till oss, så vi kan använda detta i vårt projekt.
Vi har även börjat med att ha massage tillsammans med barnen, för att träna det sociala samspelet och för barnets egna kroppsuppfattning. Vi använder oss av klassisk lugn musik i bakgrunden och av "massagebollar" ( bollar med taggar på...)

 Ha en bra vecka! Hälsningar från små och stora Duvor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar