Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 5 maj 2017

Lärkan v.18

Det har börjat växa på lärkan. Vi har sett att det börjat komma fram något ur jorden både på tomaten och på de gula ärtor som vi planterade under påskveckan. Barnen är med och tar hand om och vattnar våra planteringar. 
- de är törstiga.
- dom vill ha sol.


Men varför har det inte kommit nåt i jorden där vi planterade vita bönor och popcorn?
- kommer inte?
- behöver vatten!


Vi har nu även börjat rita av våra ärtskott som kommit upp. Vi tittar nära och ritar detaljer.Vi hade även en liten sorgestund, en av våra fiskar blev "sjuk" och de andra fiskarna var inte så snälla mot den. De bet honom i stjärtfenan.
- stackars fisken.
- så får man inte göra.
- han behöver till sjukhuset. 
- bli frisk
Var kommentarer som barnen sa.

Vi fixade ett provisoriskt "sjukhus" till den i en skål bredvid.

- inte ensam, tyckte barnen. Så han fick sällskap av ett par bebisar också. Barnen blev nöjda med detta och fisken fick nu vara ifred. Vi kunde dock inte få honom att bli bättre så han fick fortsätta till fiskhimlen.
Det kom några kommentarer om döden. Bl.a. att något barn hade sin mormor i himlen. 

Vi ser att barngruppen blivit väldigt måna och emtatiska gentemot varandra, de tröstar varandra och kommer till oss om något barn är ledsen och berättar för oss. De kramas mycket.

Mvh Lärkorna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar