Villa Ekens verksamhet ska erbjuda en trygg och stimulerande miljö där varje barn får en god omsorg och stöd för sin inlärning och utveckling. Problembaserad skolutveckling och Reggio Emilia filosofin är pågående utvecklingsarbeten.

fredag 9 februari 2018

Lärkan v.6

Med stor nyfikenhet har vi tillsammans på Lärkan undersökt vad som hänt med det blå vattnet vi ställde i frysen? Barnen hittade blå is! Var kom den ifrån? De tyckte isen var kall, hal och blank... 


När den blå isen efterhand började smälta lite, vände de på askarna och blå isblock i olika former ramlade ur... Det var väldigt spännande att isen blev mjukare och mjukare!


Isen smälte och det blev mer och mer vatten, då hittade barnen andra geometriska former som de brukar utforska vid ljusbordet med, de tillsatte en triangel och började doppa den i isen/vattnet. En liten droppe blev en stor upptäckt!


Riktigt fina vinterdagar har vi haft med sol och snö så vi har varit mycket ute på vår gård och utforskat hur man glider bäst... Vi har provat åka stjärtlapp, vilket varit väldigt roligt och gett många glada skratt!
Barnen har samarbetat och visat varandra stor empati genom att hjälpa varandra att ta sig upp för backen igen...Snöhälsningar från oss på Lärkan
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar